• 17 JUL 19
  • 0
  Wat kan een fysiotherapeut betekenen?

  Wat kan een fysiotherapeut betekenen?

  Wij merken binnen de praktijk dat onze patiënten  maar ook verwijzers en andere samenwerkingspartijen het lastig vinden om een beeld te krijgen wat een fysiotherapeut nu eigenlijk allemaal kan/doet. Wij begrijpen dat als geen ander! In deze blog geven wij meer inzicht in wat de rol van de fysiotherapeut inhoudt binnen Fysiotherapie Wijnhoven Gierman.

  Wie zijn onze fysiotherapeuten?

  Alle fysiotherapeuten bij Fysiotherapie Wijnhoven Gierman zijn hoog opgeleide gezondheidswerkers. Onze fysiotherapeuten helpen mensen die moeite hebben met bewegen. Denk hierbij aan pijn in de spieren of gewrichten, een verkeerde houding, een blessure, een operatie of een chronische aandoening. Onze fysiotherapeuten hebben de dankbare taak om het lichaam te helpen herstellen/beter te laten functioneren en pijn te verminderen.

  Eisen om een fysiotherapeut genoemd te mogen worden

  Een fysiotherapeut moet aan veel eisen voldoen om in het Centraal Kwaliteitsregister KNGF te komen en te blijven. Als een therapeut aan al deze eisen voldoet dan is een fysiotherapeut BIG geregistreerd.  Al onze therapeuten voldoen aan deze criteria. Wil je weten wat de exacte criteria zijn, kijk dan op:

  https://fysiotherapievoormij.nl/Eisen-aan-Fysiotherapeut/

  Soorten fysiotherapie

  Fysiotherapeuten kunnen zich op veel verschillende gebieden specialiseren. Naast de algemene fysiotherapie zijn er ook specifieke soorten fysiotherapie die wij binnen de praktijk bieden, onder andere:

  • Psychosomatiek. Psychosomatiek beschrijft  het verband / de samenwerking van de psyche(de geest) en het lichaam.
  • Bekkenfysiotherapie. Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. 
  • Geriatrie. Voor zowel de mensen die in een kwetsbare situatie zitten als mensen die een vergrote kans hebben om in een soortgelijke situatie te komen.
  • Manuele therapie. Manuele Therapie is een bijzondere vorm van behandeling van gewrichtsklachten, ook wel bekend van het ‘kraken’.

  Dit is slechts een greep uit onze specialisaties. Wil je meer weten? Bekijk dan op onze site al onze specialisaties onder het kopje ‘Therapieën’: https://fysio-therapie.com 

  Laat een reactie achter →

Laat een reactie achter

Cancel reply