Algemene fysiotherapie

De fysiotherapeut is de deskundige op het gebied van het bewegingsapparaat en het dagelijks bewegen, zoals we dat doen tijdens werken, sporten en hobbyen.

Bij klachten aan dat bewegingsapparaat kan de fysiotherapeut door middel van een lichamelijk onderzoek inventariseren, waarom het is fout gegaan, wat er nu aan weefselschade bestaat en wat er aan te doen is.

Samen met u kan er een plan van een fysiotherapie behandeling gemaakt worden. De fysiotherapeut kan u begeleiden in het scheppen van de voorwaarden voor de normale conditie, die u thuis, in uw werk of in uw sport nodig hebt. Dit kan betekenen dat de fysiotherapeut u misschien eerst moet helpen de gewrichten losser te krijgen (mobiliseren) of uw spieren soepeler te maken (masseren), voordat u met oefeningen naar het gewenste niveau probeert te komen.

De behandeling van de fysiotherapeut kan verschillende doelen hebben. Bijvoorbeeld het verbeteren van het bewegend functioneren, het in stand houden ervan en het voorkomen van nieuwe klachten. Soms zal hij ook patiënten begeleiden om met een beperking te leren leven en hem helpen om bijvoorbeeld weer aan het werk te kunnen.

Fysiotherapie check

Maak een afspraak.

Binnen 48 uur een afspraak maken bij Fysiotherapie Wijnhoven Gierman.