• 18 JUN 20
  • 0
  Interview met een patiënt: Theo Berends

  Interview met een patiënt: Theo Berends

  Theo Berends (73) heeft ongeveer 20 jaar geleden een multitrauma opgelopen door een frontale autobotsing. Theo ondervindt hier dagelijks nog steeds nadelige gevolgen van, waaronder een kapotte knie en andere lichamelijke storingen als Tinnitus een verstoorde energiebalans. Hij heeft na het ongeluk altijd met stokken moeten lopen en heeft jarenlang moeten revalideren met allerlei medische hersteloperaties. In 2016 was Theo kerstverlichting aan het ophangen en hij moest op een keukentrap staan. Hij vergat een trede en de rest kunt u zelf invullen. Hij viel op zijn knie en had een grote bloeduitstorting. Na ongeveer 3 weken kon hij bij de orthopeed in Radboud UMC terecht. Er werden foto’s gemaakt en hieruit bleek dat er niet iets kapot was, maar dat hij een hele goede fysiotherapeut nodig had die was gespecialiseerd op het gebied van looptechnieken en verbetering van spierkracht.

  Fysiotherapie in Herveld

  In februari 2017 kwam Theo terecht bij Joost Coopmann. Joost hoorde het verhaal van Theo aan en zei: “wij gaan met u aan het werk. Houdt u er rekening mee met dat wij een hele tijd bezig zullen zijn?” Theo vond dit niet erg, want het belangrijkste was dat hij weer goed kon gaan lopen. Door een combinatie van een positieve inzet van Theo plus de kunde van Joost heeft dit geresulteerd dat Theo in juni 2019 weer zonder stok kon lopen. Voor de eerste keer zonder stokken lopen en zomaar ergens naartoe kunnen was voor Theo een soort wonderbare vermenigvuldiging.

  Verschillende behandelvormen door Joost Coopmann

  “In het begin deed Joost oefeningen met mijn been: strekken/buigen en masseren. Hij noemde dat een dieptemassage. Ook moest ik mezelf op verschillende apparaten voortduwen, rek-strek en kracht -oefeningen, looptechnieken, evenwicht kussens en roeien. Er moest namelijk kracht in mijn lijf komen maar vooral in mijn rechterbeen . Mijn rechterbeen had ongeveer 16% van de kracht en dit getal moest naar 100%. Daar hebben wij samen heel intensief en veelvuldig aan gewerkt, tot vreugde van mij en vele anderen”

  Klachtenvermindering door oefeningen

  “Ik raak nooit meer van mijn klachten af, omdat mijn rechterbeen geen knieschijf meer heeft wat sinds het auto-ongeluk ooit is verbrijzeld. De traumachirurgen hebben dat zo hersteld dat mijn been op een redelijk normale manier kon functioneren. Joost heeft er, samen met mij, voor gezorgd dat ik weer kan lopen zonder stokken, alsof ik afscheid nam van een oude vriend. Zijn kundigheid en het vertrouwen geven dat het op termijn toch goed zou komen, heeft mij enorm geholpen in dit behandelproces.

  Waardering van Fysiotherapie Wijnhoven-Gierman

  Op de vraag welk cijfer Theo fysiotherapie Wijnhoven-Gierman wilde geven durfde hij geen 10 te zeggen, omdat dat overdreven was maar een 9,5 kan wel. Vanuit de kennis, kunde en manier waarop Joost met Theo is omgegaan is het nagenoeg perfect. Het is volgens Theo een aangename kerel en een kundige fysiotherapeut die heel veel mensen op het goede pad zet. Dit verdient een ferme schouderklop!

  Laat een reactie achter →

Laat een reactie achter

Cancel reply