• 04 JUN 16
  • 0
  Runningtherapie

  Runningtherapie

  Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Van buitenaf bekeken kan runningtherapie lijken op een reguliere hardlooptraining, maar runningtherapie kan worden gezien als een fase tussen niet sporten/bewegen enerzijds, en deelname aan reguliere sport- /beweegactiviteiten anderzijds.

  Rustige duurloop

  Het doel van de runningtherapie is dat de deelnemer de vaardigheid aangeleerd krijgt om liefst 3 tot 4 keer per week, zelfstandig 30 to 60 minuten invulling te kunnen geven aan het hardlopen.

  De doelgroep van runningtherapie

  Runningtherapie kan worden ingezet bij de behandeling van mensen met uiteenlopende psychische problemen. Het is een complementaire behandelvorm, die vaak toegepast wordt naast het geven van medicatie of psychosociale behandelingen. In specifieke gevallen kan ook eerst Runningtherapie worden ingezet waarna er mogelijk nog een aanvullende behandeling plaatsvindt.

  Runningtherapie bij Fysiotherapie Wijnhoven-Gierman

  Omdat geen mens hetzelfde is, en dat ook geldt voor de belastbaarheid en conditie, is Runningtherapie bij ons in de praktijk maatwerk. Zo kan het voorkomen dat drie mensen in dezelfde groep, allemaal hun eigen opdrachten tijdens de training krijgen en ook allemaal een individueel schema. Op deze manier proberen we rekening te houden met de persoonlijk situatie en de gesteldheid van de persoon op dat moment. Heeft u interesse in Runningtherapie, of wil u weten of deze vorm van therapie voor u geschikt is dan kunt u contact met ons opnemen voor verdere informatie.

  Laat een reactie achter →

Laat een reactie achter

Cancel reply