Fysiotherapie Wijnhoven-Gierman biedt begeleiding voor mensen die moeizaam vanuit zichzelf herstellen van een Covid-19 besmetting. Onze therapeuten zijn specifiek geschoold om gerichte begeleiding te geven. Om van Covid-19 te herstellen kan complex zijn. Daarom wordt er een Covid-zorgprogramma aangeboden waar wij als praktijk aan deelnemen. Dit programma houdt in dat de lijnen tussen de verschillende zorgprofessionals kort zijn en er waar nodig een multidisciplinaire aanpak gestart kan worden. 

Klachten
Fysiotherapie kan op verschillende vlakken bijdragen aan het herstel. Klachten waarvoor u bij ons terecht kunt zijn:

  • Benauwdheid/ kortademigheid in rust en bij inspanning
  • Conditie en krachtsverlies
  • Moeilijkheden bij ademhaling (vaak erg hoog)
  • Algeheel futloos gevoel
  • Slap op de been
  • Moeite om alles gedaan te krijgen (weinig energie)

Starten
Bij een intake vragen wij altijd naar het gehele plaatje waardoor we ook inzicht krijgen of er mogelijk een diëtist, ergotherapeut, logopedist of psycholoog nodig is om het herstel te bevorderen. Afhankelijk van de hulpvraag en de problemen die zich voordoen maken we een programma op maat. Dat kan zijn training voor het opbouwen van de conditie en kracht tot aan één op één begeleiding voor het onder controle krijgen van de adem. Het kan heel gevarieerd zijn. 

Intake
De intakes kunnen zowel digitaal (videobellen) als fysiek. Het voordeel van digitaal is dat het u minder energie kost om naar de praktijk te komen. Wilt u graag een afspraak of meer informatie, bel gerust de praktijk. We staan u graag te woord.

Vergoeding
Vanuit de zorgverzekering is er de mogelijkheid gekomen om deze zorg te vergoeden uit het basispakket. Een voorwaarde hiervoor per 1 februari 2021 is dat mensen meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met uw zorgprofessional(s). Op de volgende site kunt u hier meer over vinden: http://www.covidparamedischonderzoek.nl/ Tot nu toe is er bekend dat het programma tot 1 augustus 2021 vergoed wordt.

Indien u niet mee wilt doen aan het onderzoek, dan betekent het dat u zelf verantwoordelijk bent voor de vergoeding en zal deze uit uw aanvullende verzekering gehaald worden. Voor vragen hierover mag u altijd contact met ons opnemen.

De volgende collega’s kunnen u hierbij helpen:
– Amelia Klein Gunnewiek
– Loes Maaskant
– Nienke van den Berg

Fysiotherapie check

Maak een afspraak.

Binnen 48 uur een afspraak maken bij Fysiotherapie Wijnhoven Gierman.