• 06 JUL 20
  • 1
  “Ik zie mezelf in ieder geval weer surfen!” 

  “Ik zie mezelf in ieder geval weer surfen!” 

  “Ik zie mezelf in ieder geval weer surfen!” 

  Jan-Karel van der Toorn (54) had vorig jaar in april op Koningsdag een ongeluk gehad tijdens het windsurfen. Met de wind vol in zijn zeil voer met 50 kilometer per uur richting de Zeeuwse kust. De vin van zijn surfplank raakte verstrikt in zeewier waardoor hij direct tot stilstand werd gebracht. Eigenlijk had hij gelanceerd moeten worden, maar omdat de trapeze (waarmee hij vastzit aan zijn zeil) vast bleef zitten, knalde Jan-Karel tegen de giek en de mast. “Ik hoorde mijn nek breken, dat is echt bizar”. Een andere windsurfer, nu vriend voor het leven, heeft bij hem gelegen en om hulp geroepen. Hij heeft ontzettend veel geluk gehad dat hij bij bewustzijn bleef en niet is verdronken. Zijn hoofd leek helemaal los te zitten. Uiteindelijk is Jan-Karel gestabiliseerd en heeft een haloframe gekregen (een stalen ring om zijn hoofd met bouten erin). Dit was nodig om zijn nek geheel vast te zetten. Hij heeft gelukkig geen uitval gehad maar zal er z’n leven lang last van houden.

  Fysiotherapie Wijnhoven-Gierman

  “Ik loop al langer bij Edwin Gierman in verband met mijn rug, vandaar dat ik ook de praktijk goed kende. Nadat ik de halo in oktober 2019 kwijt was, ben ik meteen voor revalidatie naar de fysiotherapeut gegaan en ben zo bij Stefan van Elk van Fysiotherapie Wijnhoven-Gierman terecht gekomen. Dit bevalt zo goed dat ik eigenlijk helemaal niet meer zonder wil. Ik ben heel intensief met mijn nek bezig. Vanuit het ziekenhuis heeft Stefan heel duidelijk uitgelegd gekregen wat hij met de behandeling wel/niet kan doen bij mij. Het lijkt vrij ver te gaan, maar gevaarlijke breuken in de nek kan je niet zomaar manipuleren. Hij heeft het keurig opgepakt.”

  Werkwijze

  “Stefan probeert de nekwervels te behandelen. Alle nekspieren worden behandeld zodat ik meer beweging/rotatie krijg. Zo’n haloframe zet je nek vast waardoor de breuken kunnen genezen en alles weer aan elkaar groeit. Hier tegenover staat dat ook de gewrichten aan elkaar groeien. Na 3 maanden heb ik daar echt last van gehad. Mijn spieren hebben uiteindelijk zo’n 5 maanden vastgezeten en daarna moet dat allemaal weer beweeglijk worden.”

  Baat bij behandeling

  “Met fysiotherapie probeer je meer beweging te krijgen in je nek. Het helpt je spieren om aan te sterken. Ik weet dat ik nooit meer van m’n klachten verlost zal zijn. Het gaat gelukkig wel nog steeds vooruit. Ik ben aan het opkrabbelen en hoop dat ik ooit weer kan windsurfen. Ik zie mezelf in ieder geval weer surfen!” 

  Tevreden over Fysiotherapie Wijnhoven-Gierman?

  “Stefan doet het heel goed! Hij zoekt de grens op wat we kunnen doen en wat wel verantwoord is. Hij is uiterst voorzichtig met dat ik niet opnieuw een werveltje breek. Stefan krijgt dan ook een dikke 9 van me. Het is een positieve en vriendelijke jongen. Je merkt dat hij veel plezier in z’n werk heeft, dat merk je gewoon. Het is ook een jongen met een heel serieuze kijk, daar heeft de praktijk heel veel aan. Het is een enorm verschil met het ziekenhuis. Die professor praat met je over welke medicijnen je moet nemen en hoeveel maar daar knap je niet van op. Bij Stefan krijg je echt persoonlijke aandacht, de uurtjes vliegen voorbij.”

  Laat een reactie achter →
 • Geplaatst doorJankarel on 8 juli 2020, 20:06

  Een heel mooi stukje en ook erg mooi voor Stefan ! Heel netjes geschreven
  Ik krijg ook erg veel reacties
  Trots op de praktijk!
  Groet jankarel

  Reageer →

Laat een reactie achter

Cancel reply